AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - FETHİBEY İMAM HATİP ORTAOKULU

May

8. Sınıf öğrencilerimiz LGS sınavına hazırlanma sürecinde deneme takvimi oluşturup uygulanmıştır. Denemeler ÖDM ve özel denemeler olmak üzere iki aşama şeklinde gerçekleşmiş. Öğrencilere ve velilere sonuçlar hakkında sonuç belgesi ve bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca eksik konular belirlenip bu konularla ilgili konu tekrarları yapılmıştır.

May

Okulumuz Fethibey İmam Hatip Ortaokulu olarak ilk defa 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Lgs sınavına giren öğrencilerimiz sınavla öğrenci alan liselere yerleşememiş örgün eğitime devam eden öğrencilerimizin çoğu meslek liselerine yerleştirilmiştir. Mezun öğrencilerimizin lise öğrenimi ile ilgili okula devamlılık akademik başarı ve meslek seçimleri ile ilgili öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz ile bilgi paylaşımı yapılmıştır. Bundan sonra mezun olacak öğrenciler için  neler yapılması gerektiği değerlendirilmiştir.

May

Mayıs ayı Kts sportif etkinlikler kapsamında ögrencilerin ilgi duyduğu sporlara başta  bocce ve koordinasyon parkurunda sınıf takımları oluşturulup yarışmalar düzenlenmiştir.

May

Mayıs ayı KTS kapsamında okul kütüphanemiz olmadığı için ders sonu kitap okuma etkinliğini sınıf dolaplarında yer alan kitaplarla ders sonunda yaptık.Ayrıca idare ve öğretmenler odasında yer alan bilgisayarlardan öğrencilerin internet erişimini sağladık.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi çalışmaları çerçevesinde “Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı” başlığında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(sav )

40 Hadisi Şerifini ezberleme, hadisleri hayatımıza yansıtma noktasında etkinlikler yapılmıştır.

Nis

Kts Nisan ayı Çalışmasında okulumuzdan mezun olacak öğrencilere İ.H.O ve İ.H.L ' nin imkanları ve mezun olan ögrencilerin başarılarıyla ilgili videolar izletilmistir.

Nis

Hayırda yarısanlar etkinliği icin deprem bölgesine dagıtılmak üzere erzak yardımı öğrencilerin,velilerin ve öğretmenlerin katkilarıyla yapıldı.

Nis

KTS çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar Fethibey Yeni Camiinde Cami imamı Ali Bali'nin okulumuz 5-A sınıfı öğrencilerine caminin bölümleri, vaaz ve namaz ibadetini anlatması sonrasında öğrencilerimizle birlikte mukabele okuma sağlanmıştır.

Nis

Okulumuz eğitim öğretime 2022 yılnda başlamıştır. Okulumuzun yapılışı sırasında okulumuza laboratuvar sınıfı yapılmamıştır. Bu sebeple okulumuzun laboratuvar malzemesi bulunmamaktadır. Ayrıca okulumuzun malzeme depolama alanıda mevcut değildir. Derslerimizde sınıf ortamında yapılması uygun olan deneyleri sınıf olarak kendi imkanlarımızla tedarik edip gösteri yöntemiyle dersimizde uygulamaktayız.

Kas

Öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kursunda işlenen konuların ne kadarının anlaşıldığı anlaşılmayan konuşarın neler olduğunu belirlemek amacıyla belirli periyotlarda deneme sınavı yapılmasına karar verilmiştir. Bu sınavları aynı zamanda LGS sınavı içinde öğrencilere bir prova niteliğinde olup kendi seviyelerini görme fırsatı tanımaktadır. Planlanan sınav takvimi okul panosunda öğrencilerin bilgisine sunulmuştur.